måndag 19 januari 2015

Lekmannapsykologi

En kollega har blivit förtjust i lilleman som hälsat på några gånger och har sedan en tid börjat prata om att hon också vill ha barn. Tråkig som jag är har jag varit tydlig med att det inte är en självklarhet. Rookie som hon är lyssnar hon såklart inte. Jag känner mig nöjd med att inte prata om det. Jag pratar gärna om hur gullig lilleman är, men sen struntar jag i resten. Om de inte har problem med barnaalstrandet vill säga. Då kan jag prata om det.

Jag är alltså dåligt förberedd på dagens början. Jag säger "god morgon", hon säger "jag har fått mens". Ok, lite oversharing tänker jag och börjar gå mot mitt rum. Men såklart är det ju jag som dragit på mig svaret, jag har ju varit en av de utlösande faktorerna. Jag mumlar oj då, tråkigt, visste inte att ni försökte. Hon säger klichéaktigt att man ju inte ska så ledsen när det inte funkar första gången. Jag skriker inombords. Vi är ju lite äldre, då funkar det inte så fort, fortsätter hon. Hon tittar på mig för medhåll. Jag lämnar min kropp.

Nu, med latte, bulle (och vad sa mag- tarmspecialisten egentligen igår mother mary?) och yalla står jag vid skrivbordet och försöker att inte skälla på mig själv för att jag gör så stor sak av det. Var tvungen att, för att undvika henne, först gå till två andra avdelningar på "ärenden" innan jag osett kunde gå till mitt rum.

...och så har jag ett läskigt möte på sjukhuset som maken smiter ifrån (helt legala ursäkter, men jag ville verkligen inte gå ensam) om två timmar. Lite edgy kanske? Överreagerar på andra saker för att inte behöva tänka på läkarbesöket? Fasiken, JAG skulle blivit psykolog, jag är ju grym på att tolka människor ju! :-)

♥ mother mary


5 kommentarer:

  1. Ja, du e grym!!!

    Hoppas det går bra på sjukhuset!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Kram på dej vännen - hoppas du slipper fler såna där diskussioner. Lycka till på sjukhuset, kram kram kram!

    SvaraRadera
  3. Började ju grina på sjukhuset såklart, men lyckades dölja det värsta mellan sjuksköterskor och läkare. Såg nog mest snorig ut. Tycker att det är så jobbigt, men samtalet gick fint och var egentligen rätt lugnande. Borde haft lilleman med mig enligt sjuksköterskan, men det var lugnt enligt läkaren. Information morrade jag. Kramar Mary och Ninette <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att höra! massor av kramar igen!

      Radera
    2. Skönt!!!
      Om du ingen info fått att han ska med är det inte mm's fel att han är hemma!!!

      KRAMIZ

      Radera